SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

OKÉ, HA ELMONDOD!

Az online zaklatás kezelésének első és talán legfontosabb lépése, hogy elmondd valakinek, akiben megbízol. Lehet ez szülő, tanár, közeli barát. Amennyiben szükséges, ők is tudnak segíteni megtenni a megfelelő lépéseket. Online zaklatást tapasztalni gyakran igen traumatikus élmény lehet, ilyen esetben pedig nagyon fontos, hogy legyen az ember mellett valaki, aki szívesen meghallgatja és támasz lehet nehéz helyzetben.

Ha úgy érzed, nincs kihez fordulj, hívd bátran a + 36 1 700 4788-as számot, vagy látogass el a www.callforhelp.hu weboldalra!

HA ÚGY ÉRZED KÖZVETLEN VESZÉLY FENYEGET

Ha úgy érzed a saját, vagy szeretteid biztonsága forog kockán, mindenképp jelezd ezt a hatóságoknál! A közvetlen fenyegetettség könnyen eszkalálódhat, így minél hamarabb cselekszel, annál könnyebben előzhető meg a baj.

Hívd a 112-es segélyhívó számot!

HA ONLINE ZAKLATÁST TAPASZTALSZ

Ha internetes zaklatást tapasztalsz, fontos megtenni az alábbi lépéseket:
– Ne válaszolj zaklató tartalmú üzenetekre!
– Készíts képernyőfotókatt a zaklató tartalmú üzenetekről, és tartsd meg őket, ezekre lehet, hogy a késöbbiekben szükséged lehet.
– Mindenképp avass be valakit, akiben megbízol (szülőt, tanárt, barátot, lehetőleg nagykorú ismerőst) és meséld el a történteket.
– Jelentsd a zaklatást az adott közösségi média felület szolgáltatójánál! A zaklatást egy közösségi média oldal sem tartja elfogadhatónak, és mindegyik rendelkezik saját irányelvekkel, melyek a te biztonságod érdekében jöttek létre.
– Jelentsd a zaklatást az internethotline.hu oldalon!

HA ÉRZELMI TÁMOGATÁSRA LENNE SZÜKSÉGED

Ha magányosnak, vagy zaklatottnak érzed magad, mindig jót tesz megosztani valakivel, hogy mi bánt, és tanácsot kérni. A CallForHelp önkéntes csapata készséggel várja hívásod a Végeken Egészséglélektani Alapítvány “Kortalanul” vonalán, a +36/1 700 4788-as telefonszámon 12:00 és 20:00 közt.

További segítségek pedig elérhetők a www.callforhelp.hu oldalon!

LETÖLTHETŐ SEGÉDANYAGOK

Plakátjaink és ismeretterjesztő vizuális anyagaink letölthetőek itt.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány letölthető anyagai online zaklatás témában:
A SZÜLŐK SZEREPE AZ ONLINE VISSZAÉLÉSEK MEGELŐZÉSBEN
HOGYAN VÉDHETEM MEG A SZEMÉLYES ADATAIMAT ONLINE?
HOGYAN REAGÁLJ A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN?
TANÁCSOK ÉS INFORMÁCIÓK 12-17 ÉVES GYEREKEK SZÜLEINEK
TANÁCSOK 9-12 ÉVES KORÚ GYEREKEK SZÜLEINEK