BEMUTATKOZÁS

A Végeken Egészséglélektani Alapítvány szervezésében nemzetközileg elismert mentálhigiénés szakemberek segítségével dolgoztuk ki CryForHelp kampányunkat. Ezen a projekten belül olyan hiánypótló ismeretterjesztést és oktatást biztosítunk az online-tér influencereinek (legyen az zenész, gamer, lifestyle, makeup, vagy bármilyen más formában aktív), melynek célja a mentális egészséggel, depresszióval és az öngyilkosság témájával kapcsolatos érzékenyítés, és ezen témák körüli megfelelő,  kommunikáció kialakítása. Az influencerekhez követőik egyre nagyobb gyakorisággal fordulnak mentálhigiénés témákkal és panaszokkal, kérdésekkel, ezzel megsokszorozva az eleve rájuk nehezedő nyomást. A többségében fiatal, nagy követőtáborral rendelkező influencerek általában nincsenek felkészítve arra, hogy megfelelőképpen kommunikáljanak ezekről a különösképp érzékeny témákról, és arra sem, hogy maguk hogyan bírkózzanak meg a közösségi médiának való megfelelés kényszerével és az őket érő hatásokkal (pl.: online bullying, trollok stb). A CryForHelp elhivatott szakemberek segítségével próbál enyhíteni ezen a nyomáson, és segítő kezet nyújtani kríziskezelés és intervenció terén is.

A képzésről:
Szakembereink három órás oktatás során elméleti és gyakorlati módszerekkel segítenek elsajátítani az alábbi készségeket:

  • online zaklatás és trollok megfelelő kezelése
  • mentális problémák, depresszió, öngyilkosság témáinak megfelelő kommunikációja, etikai kódexe
  • stresszkezelés, a nagy követőtáborral és kritikákkal járó nyomással való megbirkózás
  • követők/rajongók személyes jellegű megkeresésének megfelelő kezelése
  • mentális egészséggel kapcsolatos témák megfelelő kommunikációja
  • tabu/érzékeny témák megosztása a közönséggel
  • kríziskezelés, krízisintervenció

A képzés fontossága:

A közösségi média influencerei óriási hatást gyakoroltak az online kultúrára, főleg fiatal követőikre, gyakran példaképként és mentorként szolgálnak az őket követő embereknek. Különféle termékeket és márkákat népszerűsítenek, véleményt formálnak.

„Az emberek azt hiszik, hogy„influencernek” lenni annyira fantasztikus; az az elképzelésük, hogy ingyen kapsz dolgokat, király helyekre utazol, és híres emberekkel találkozhatsz. Amit azonban nem értenek meg, az az, hogy ez egy munka, és nem ürügy arra, hogy bárki otthagyja az iskolát, vagy munkáját annak érdekében, hogy  szórakozzon, utazzon és egy menő életet éljen, mert gyakran nem ez a valóság. Az emberek szeretik azt gondolni, hogy az influencerek befolyást gyakorolnak anélkül, hogy észrevennék a vele járó felelősséget vagy nyomást. ” /Jamie Bloch, Influencer